K+F+I blog

K+F+I blog

Innovatív nyomdaipari technológiafejlesztés az MNA Group Kft-nél

2023. március 28. - KomMédia

mna_group_kft_logo.jpg
nkfi_alapbol_megvalosulo_projekt.jpgAz NKFI Alap pályázatán 134,34 millió forint állami támogatást nyert el az MNA Group Kft. A 223,9 millió forint összköltségű projekt olyan digitális tartalmak előállítását célozza meg, amelyekkel a nyomdagépek teljesítménye és képessége kihasználhatóbbá, fejleszthetővé, sőt, kapacitásnövelővé válik.

A korszerű nyomtatókat használva, néhány toner csere után sokszor előkerül az a probléma, miszerint a festék valójában még nem fogyott ki, azonban a nyomtatógép mégis üresnek látja a festékkazettát. Magát a festékkazettát közelebbről megvizsgálva észrevehető, hogy a gyártó azonosító chippel látta el azt. Ez azonban nem csak azonosítással, hanem a kellék élettartamával és életciklusával kapcsolatos információkat is hordoz. A készülék minden oldal nyomtatása után frissíti a chipben lévő számláló állását és adott oldalszám után üresnek ítéli azt, akkor is, ha az fizikailag még nem is fogyott ki.

A projekt célja egy olyan környezetbarát eljárás kidolgozása, amely lehetővé teszi a különböző nyomtató kellékek felújítását, regenerálását, és újra hasznosítását egy olyan folyamat kidolgozásával, amellyel gazdaságos, és egyúttal környezetbarát megoldáshoz jutunk.

A projekt anyagtudományi kutatásainak eredményei a modern anyagtechnológiákhoz, mint intelligens technológiához kapcsolják ezt a kutatási programot. E kutatások eredményeképpen a termékpiacon felhasználható újfajta hatóanyagok fejleszthetők ki, illetve a keletkezett hulladékok újfajta hasznosításának a lehetősége is megteremthető. A technológia fejlesztésével, az innováció alkalmazásával megvalósul a környezetmegóvás, továbbá a környezetvédelem hosszú távú fenntarthatósága. Az alkalmazásra kerülő innovatív technológia pedig fejlett gyártástechnológiai rendszer bevezetését eredményezi. A projekt a termékfejlesztésre fókuszál, az innovációs értékláncban a technológiai megújulással képes saját termék előállítására – intelligens technológia alkalmazásával és korszerű anyagok létrehozásával.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap „Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása” című, „2020-1.1.2-PIACI KFI” számú pályázati felhívásán 134 340 000 Ft állami támogatást elnyert, 223 900 000 Ft összköltségvetésű projekt 2021. október 1-én indult és várhatóan 2024. szeptember 30-án zárul.

A bejegyzés trackback címe:

https://kfiportal.blog.hu/api/trackback/id/tr9418083150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása